top of page
Zoeken

De kracht van muziek bij een uitvaartKun jij je een uitvaart voorstellen zonder muziek? Waarschijnlijk niet en eerlijk gezegd: ik heb het nog nooit meegemaakt. Muziek creëert een eigen sfeer en is een krachtig onderdeel van het vieren van het leven en het herdenken van onze dierbaren. Het afscheid is een samenhangend geheel van muziek, teksten, foto's en rituelen.


Ieder afscheid is bijzonder en blijft voor altijd een liefdevolle herinnering. Hoe mooi is het dan om deze herinnering te versterken met muziek! Het kan je helpen om je emoties te uiten en bij te dragen aan een gevoel van saamhorigheid. Muziek verbindt en biedt troost in tijden van verdriet en raakt bij iedereen een gevoelige snaar.Welke muziek “hoort bij een uitvaart?


Hier is geen regel voor, dus voel je daarin vrij. De keuze voor muziek is heel persoonlijk en vooral passend bij de overledene. Een muzieknummer waar je samen herinneringen aan hebt of dat juist dat ene muziekstuk waarbij je altijd aan haar/hem moet denken. Muziek kan datgene losmaken wat met woorden en/of beelden niet wordt aangeraakt.


Of dit nu een geheel onbekend muziekstuk is, een Hollandse smartlap, een klassiek stuk van Bach of een nummer uit de “uitvaart top 20”: dat maakt helemaal niet uit. Volg je hart en zoek de muziek die je raakt. Wellicht heeft de overledene bij leven zelf al een voorkeur opgegeven voor bepaalde muziek, die je meeneemt in het geleefde leven? Vertel het verhaal achter een muziekstuk als daar een speciale betekenis aan hangt.Hoe krijgen we dat ene nummer dat alleen op vinyl staat digitaal?

Dat is geen probleem, wij werken samen met een professional die alle bestanden voor ons kan digitaliseren, van vinyl tot aan cassettebandje. Ook kunnen we applaus zo goed als mogelijk weg laten halen of wellicht een studio versie laten vinden zonder applaus. Vind je het nummer te lang of staat het alleen op spotify? Ook daar kunnen we je bij helpen.Heb je al eens gedacht aan livemuziek bij het afscheid?


Denk bijvoorbeeld aan het inhuren van een zangeres die een prachtig Ave Maria zingt voor dat religieuze tintje, een violist die de 4 Jaargetijden van Vivaldi speelt omdat de overledene hier zo van hield. Denk aan de kleinzoon die speelt op zijn gitaar omdat zijn overleden opa hem dat heeft geleerd of het afspelen van een live opname van de overledene zelf die altijd prachtige aria’s zong op feesten en partijen. Ook hier is van alles mogelijk en heel persoonlijk.Weet jij al welke muziek je op jouw eigen uitvaart wilt laten horen en wil je dat vastleggen?

Dan is ons Rustament zeker iets voor jou. En het fijne is dat je daarin kun je niet alleen jouw muziekkeuzes noteren, maar ook alle andere uitvaartwensen die voor jou belangrijk zijn. Wil je graag een Rustament invullen? Je kunt het hier downloaden: Rustament


Toch liever een boekje toegestuurd krijgen of samen in een persoonlijk gesprek de mogelijkheden bespreken? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met mij op.


Muziek is van alle tijden en voor iedereen

留言


bottom of page