Een uitvaart regelen

Bij het regelen van een uitvaart komt er veel op u af. Veel nabestaanden weten niet waar ze moeten beginnen. Wij luisteren, adviseren, denken mee en overleggen met u. De dagen voor de uitvaart zijn we er dag en nacht voor u, al is het maar voor een luisterend oor. We bespreken uw wensen en vormen samen zo stap voor stap een afscheid dat bij u en de overledene past.

 

Geen uitvaart is hetzelfde. Vooral de details maken een afscheid persoonlijk. We gaan daarom op zoek naar rituelen of symbolen die bij uw overleden dierbare passen. Graag horen we uw verhaal. Als u wilt schrijven we dit zelfs voor u op. In de periode rondom het afscheid bewegen we op uw tempo met u mee. Zo ontstaat er ruimte om, samen met familie en vrienden, afscheid te nemen en te rouwen om uw verlies.

Loft regelt met zorg en aandacht een uitvaart die bij u en de overledene past.

 
 

Afscheid nemen van een kind

Uw kind verliezen gaat tegen de natuur in en de uitvaart te moeten regelen is zwaar. U wilt uw kind blijven vasthouden, zien en bij hem of haar zijn. Het overlijden van een kind heeft effect op de hele omgeving: voor broertjes en zusjes, familie en vrienden, klasgenoten of op de sportclub. Loft geeft u de zorg en begeleiding die hierbij past en draagt bij aan een mooi en liefdevol afscheid.

Kinderen betrekken bij de uitvaart

Volwassenen hebben vaak de neiging om kinderen af te schermen van de dood. Uit ervaring weten wij dat het juist goed is om hen op een warme en liefdevolle manier te betrekken. U zult merken dat hun onbevangenheid troost biedt. Kinderen vinden het fijn om iets te kunnen doen. Denk aan een kaars aansteken of een houten hart op de kist plakken. Loft begeleidt u en de kinderen hier graag bij.

 
 

Dementievriendelijke uitvaart regelen

Voor de familie kan het buitensluiten van nabestaanden met dementie voelen als een dubbel verlies en verdriet. Loft doet er alles aan om hen bij het afscheid te betrekken. In een prikkelarme omgeving, met herkenbare details die de zintuigen stimuleren. Denk aan een zakdoek met het parfum van de overledene. En zelfs wanneer direct betrekken echt niet meer mogelijk is, zorgen we dat zij een plek binnen het afscheid krijgen.

 

Kosten

Elke uitvaart, crematie of begrafenis, is voor ons uniek en maatwerk. De kosten hangen af van uw wensen en keuzes. Transparantie vinden wij heel belangrijk. U ontvangt van Loft daarom zo snel mogelijk een kostenbegroting voor het regelen van de uitvaart. U betaalt bij ons een vast tarief voor onze dienstverlening en wij rekenen geen winstmarge op nota’s van derden. Zo weet u precies waar u aan toe bent. 

Verzekering

Waar en hoe u ook verzekerd bent (kapitaal- of naturapolis), u bent altijd vrij om de uitvaart door ons te laten regelen. Wij contacteren de verzekeraar en nemen u alle administratieve rompslomp uit handen. Al het papierwerk wordt door ons geregeld, zodat u zich kunt richten op het (naderende) afscheid. Loft adviseert u eerlijk en transparant over de beste optie voor uw situatie. 

Na de uitvaart

Een paar weken na de uitvaart komen we nog een keer bij u langs om te horen hoe het met u gaat.  Wellicht heeft u nog vragen of ergens hulp bij nodig. Wij nemen de factuur mee, zodat we eventuele vragen meteen kunnen beantwoorden. Ook zijn wij benieuwd hoe u de uitvaart en onze begeleiding ervaarde. Heeft u na onze laatste afspraak nog vragen? Aarzel dan niet om te bellen. We helpen u graag verder.

 

Loft Uitvaartbegeleiding

Ieder afscheid is bijzonder en een herinnering voor altijd. Met oog voor details zet Loft zich met zorg, tijd en aandacht in voor een afscheid dat bij u en de overledene past.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Contact

Overlijden melden of vrijblijvend een afspraak maken? Bel ons: 06 - 203 802 24
BureauAPS_Loft_Logo2.png