top of page
bureauaps_loft-20230316_007.jpg

Een uitvaart regelen

Bij het regelen van een uitvaart komt er veel op je af. Veel nabestaanden weten niet waar ze moeten beginnen. Wij luisteren, adviseren, denken mee en overleggen met je. De dagen voor de uitvaart zijn we er dag en nacht voor jou, al is het maar voor een luisterend oor. We bespreken jouw wensen en vormen samen zo stap voor stap een afscheid dat bij jou en de overledene past.

 

Geen uitvaart is hetzelfde. Vooral de details maken een afscheid persoonlijk. We gaan daarom op zoek naar rituelen of symbolen die bij jouw overleden dierbare passen. Graag horen we jouw verhaal. Als je wilt schrijven we dit zelfs voor je op. In de periode rondom het afscheid bewegen we op uw tempo met jou mee. Zo ontstaat er ruimte om, samen met familie en vrienden, afscheid te nemen en te rouwen om jouw verlies.

Loft regelt met zorg en aandacht een uitvaart die bij jou en de overledene past.

Een uitvaart regelen
Afscheid nemen van een kind

Afscheid nemen van een kind

Je kind verliezen gaat tegen de natuur in en de uitvaart te moeten regelen is zwaar. Je wilt jouw kind blijven vasthouden, zien en bij hem of haar zijn. Het overlijden van een kind heeft effect op de hele omgeving: voor broertjes en zusjes, familie en vrienden, klasgenoten of op de sportclub. Een kinderuitvaart vraagt om extra zorg en aandacht. Loft geeft je de zorg en begeleiding die hierbij past en draagt bij aan een mooi en liefdevol afscheid.

Kinderen betrekken bij een uitvaart

Kinderen betrekken bij de uitvaart

Volwassenen hebben vaak de neiging om kinderen af te schermen van de dood. Uit ervaring weten wij dat het juist goed is om hen op een warme en liefdevolle manier te betrekken. Je zult merken dat hun onbevangenheid troost biedt. Kinderen vinden het fijn om iets te kunnen doen. Denk aan een kaars aansteken of een houten hart op de kist plakken. Loft begeleidt jou en de kinderen hier graag bij.

Kinderen betrekken bij de uitvaart
APS-34.jpg
BureauAPS_Loft_papertorn_web-02.png
Dementievriendelijke uitvaart

Dementievriendelijke uitvaart regelen

Voor de familie kan het buitensluiten van nabestaanden met dementie voelen als een dubbel verlies en verdriet. Loft doet er alles aan om hen bij het afscheid te betrekken. In een prikkelarme omgeving, met herkenbare details die de zintuigen stimuleren. Denk aan een zakdoek met het parfum van de overledene. En zelfs wanneer direct betrekken echt niet meer mogelijk is, zorgen we dat zij een plek binnen het afscheid krijgen.

BureauAPS_Loft_02 Overlijden melden-02.p
Troost bij rouw tijdens een uitvaart

Na de uitvaart

Een paar weken na de uitvaart komen we nog een keer bij je langs om te horen hoe het met u gaat.  Wellicht heb je nog vragen of ergens hulp bij nodig. Wij nemen de factuur mee, zodat we eventuele vragen meteen kunnen beantwoorden. Ook zijn wij benieuwd hoe je de uitvaart en onze begeleiding ervaarde. Heb je na onze laatste afspraak nog vragen? Aarzel dan niet om te bellen. We helpen je graag verder.

Na de uitvaart
bottom of page