top of page
Zoeken

Uitvaartpolis: zelf uitvaartondernemer kiezenRegelmatig krijgen wij de vraag of men met een uitvaartpolis van bijvoorbeeld Yarden, Monuta of Dela verplicht is om de uitvaart ook door de betreffende verzekeraar te laten verzorgen. Op het polisblad staat immers: ‘Neem bij overlijden contact op met telefoonnummer …’. Dat is een misverstand. Iedereen is vrij om de uitvaartbegeleider te kiezen die het beste bij hem of haar past.


Als u een uitvaartverzekering heeft, is ons advies om eerst op de polis te kijken wat voor verzekering het betreft, zodat u weet waar u aan toe bent. Als u er zelf niet uitkomt, kunt u dit uiteraard, geheel vrijblijvend, bij ons of de verzekeraar navragen.


Wij hebben de twee soorten verzekeringen voor u hieronder uiteen gezet.


Een kapitaalverzekering keert een geldbedrag uit en is door de nabestaanden geheel vrij te besteden.


Een naturaverzekering bevat een pakket aan diensten en goederen, zoals een eenvoudige kist, een x-aantal rouwkaarten, een rouwauto op de dag van de uitvaart, koffie en cake voor x-aantal aanwezigen en begeleiding door een uitvaartondernemer van de desbetreffende verzekeraar. Ook voor gebruik van een rouwcentrum en aula wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de eigen locaties van de verzekeraar.


MAAR ... ook met een naturaverzekering kunt u te allen tijde zelf een uitvaartondernemer kiezen. De polis zal in dat geval ook een geldbedrag uitkeren, maar is de uit te keren waarde lager dan het pakket diensten en goederen. Dat betekent echter niet dat de kosten van de uitvaart, verzorgd door de door u zelfgekozen uitvaartondernemer, per definitie hoger zullen zijn dan wanneer u de uitvaart door de desbetreffende verzekeraar laat verzorgen. Tenzij het aangeboden pakket diensten en goederen bij u past en voldoende is. Onze ervaring is echter dat dat slechts in een enkel geval zo is. Als u kiest voor andere producten en/of diensten dan in het standaard pakket opgenomen, moet u bijbetalen en wordt u met opslagen hierop geconfronteerd. Stel: u vindt die mooie blankhouten uitvaartkist van massief populierenhout voor uw dierbare erg mooi, waar uw (klein)kinderen) op kunnen tekenen. Het kan dan zomaar zijn dat u bij de desbetreffende verzekeraar een bedrag tussen de € 500,00 en € 600,00 euro moet bijbetalen voor deze uitvaartkist. Loft hanteert rekent echter geen winstmarge op nota's van derden en kost diezelfde uitvaartkist ca 400,00 euro.


Omdat nabestaanden en de uitvaartbegeleider vaak bijzondere en intense momenten delen, vinden wij het ook heel belangrijk dat er een klik is.

Daarom kunt u nu al contact met ons opnemen als u weet dat uw leven of het leven van een dierbare binnenkort zal eindigen. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht als u uw uitvaartwensen nu alvast wilt vastleggen voor later. Het kan namelijk rust geven alvast over de uitvaart na te denken en erover te praten. In een persoonlijk gesprek kunnen we alle aspecten van een uitvaart doornemen en kunt u uw wensen op dit gebied kenbaar maken. Wij hebben hiervoor een uniek laatstewensenboekje, het Rustament.


Waar en hoe u ook verzekerd bent (kapitaal- of naturapolis), u bent altijd vrij om de uitvaart door ons te laten regelen. Wij contacteren de verzekeraar en nemen u alle administratieve rompslomp uit handen. Al het papierwerk wordt door ons geregeld, zodat u zich kunt richten op het (naderende) afscheid. Loft adviseert u eerlijk en transparant over de beste optie voor uw situatie. Zo weet u precies waar u aan toe bent en komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan.


Neem gerust contact met ons op, geheel vrijblijvend, tel 06-20380224


Comments


bottom of page