top of page
Zoeken

Troost en herinneringen


Iedere dag een bloem om uit te “pakken” …


In de rouwkaart stond vermeld dat de familie het zeer waardeerde als iedereen een losse witte bloem meenam naar de uitvaart van mevrouw met daaraan een kaartje met een persoonlijke boodschap of herinnering. En daar werd massaal gehoor aan gegeven. Voorafgaand aan de uitvaart hebben we twee bollenmanden (mooie familie erfstukken) kunnen vullen met meer dan 200 bloemen en kaartjes en daarna in de aula bij mevrouw neergezet. Na afloop van de uitvaart kregen we van verschillende mensen te horen wat een prachtige manden met bloemen het waren geworden. Dat men het zo fijn vond om op die manier iets voor mevrouw mee te nemen.


En gisteren, anderhalve week later, stonden de bloemenmanden nog voor de helft gevuld in de kamer van de echtgenoot. Iedere dag haalt hij de uitgebloeide bloemen uit de mand en leest dan de kaartjes die er aan hangen. Iedere dag voor hem een “kadootje” om uit te pakken. Iedere dag nieuwe anecdotes, herinneringen en troostende woorden. Hoe bijzonder en zo waardevol dat een ieder op zijn eigen creatieve wijze een persoonlijk kaartje heeft gemaakt.


Deze foto kreeg ik van de familie om te delen met anderen en te laten weten hoe veel troost en liefde zij uit de manden met bloemen halen na het overlijden van mevrouw.

Komentar


bottom of page