Zoeken

Nostalgie


Cirkel is rond…


Een jaar geleden heb ik de uitvaart begeleid van meneer. Echtgenoot, vader, opa en overgrootopa van een lieve familie. Nu word ik door deze familie gebeld dat hun moeder, oma en overgrootoma toch nog plotseling is overleden. Hoe bijzonder is het dat dit, op een week na, exact een jaar na het overlijden van meneer is.


We brengen mevrouw na haar overlijden terug naar huis, wat ze zo graag wilde. Nog een laatste keer thuis, in haar eigen omgeving omringd door haar kinderen en kleinkinderen. Samen met de dochters en zoon van mevrouw bespreken we de uitvaart. De afscheidsdienst vindt plaats in dezelfde kerk als vorig jaar bij meneer. De dienst zal worden ingevuld met sprekers, muziek en foto’s van nu en vroeger. Prachtige foto’s waarin oude tijden herleven. De kerk beschikt nog steeds over een, laten we zeggen ietsiepietsie verouderde installatie, waar cassettebandjes nog prima hun werk doen. Tja, wie heeft dat tegenwoordig nog? Nostalgie moet je koesteren, maar niet praktisch voor een afscheidsdienst. Dus we huren een externe specialist in om de digitaal aangeleverde mp3’s en jpeg’s tijdens de dienst vlekkeloos te laten horen en zien. Na afloop van de afscheidsdienst wordt mevrouw door haar kleinzoons naar haar allerlaatste rustplaats gedragen en herenigen wij haar met haar echtgenoot.


Hoe bijzonder is het dat deze hereniging op de verjaardag van meneer is. De cirkel is rond.

Loft Uitvaartbegeleiding

Contact

Ieder afscheid is bijzonder en een herinnering voor altijd. Met oog voor details zet Loft zich met zorg, tijd en aandacht in voor een afscheid dat bij u en de overledene past.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Loft verzorgt uitvaarten in Heemstede, Bennebroek, Hillegom, Vogelenzang, Lisse, De Zilk, Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Haarlem, Velsen en omliggende plaatsen.
Op verzoek ook elders in Nederland.
  

In samenwerking met Bureau APS en Bloemen van Ruth

Overlijden melden of vrijblijvend een afspraak maken? Bel ons: 06 - 203 802 24
BureauAPS_Loft_Logo2.png