top of page
Zoeken

Natuurbegraven in Noord-Holland


Natuurbegraven is de oudste en meest natuurlijke manier om een overledene te begraven. De natuur ontfermt zich over het lichaam en het graf. Het eeuwigdurend grafrecht beschermt de natuur.


Natuurbegraafplaats Geestmerloo is gerealiseerd in het nieuwe natuurgebied van Geestmerambacht bij Alkmaar. Hier kunt u zich vanaf heden midden in de natuur laten begraven. U kiest zelf de plek waar u zich prettig bij voelt. Bijvoorbeeld in de buurt van water of bij een mooie boom. Een graf is eeuwigdurend en wordt dus niet geruimd. De natuur is leidend op de begraafplaats.

Het verstrooien van as is niet toegestaan op Geestmerloo, omdat dit schadelijk is voor natuur. U kunt as wel uitstrooien in een graf of in een urn begraven. Een familiegraf is mogelijk, of een kindergraf met plek voor ouders ernaast, maar ook meerdere plekken naast elkaar.

Vanaf medio september kan er ook gebruik gemaakt worden van een mooie ceremonieruimte met een wijds uitzicht over het gebied. Hier kunnen gezelschappen van circa 120 mensen een uitvaart houden.

Wilt u meer weten? Kijk op https://www.natuurbegraafplaats-geestmerloo.nl of neem gerust contact met ons op.


Comments


bottom of page