top of page
Zoeken

Het coronavirus en uitvaarten: Dit zijn de huidige maatregelen en alternatievenAls uw dierbare overlijdt wilt u graag afscheid nemen met uw familie, vrienden en bekenden. Samen rouwen, herinneringen ophalen en met elkaar het verlies delen.

De maatregelen die door het RIVM zijn getroffen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, kunnen helaas ook gevolgen hebben voor het afscheid nemen van een dierbare. Wij zijn verplicht om aan deze regels gehoor te geven en zullen deze hier up-to-date houden. Onze dienstverlening blijft ongewijzigd. Samen met u organiseren we een persoonlijk en waardevol afscheid.


Er geldt geen maximumaantal bezoekers meer voor uitvaarten. Per 25 september vervalt de verplichting om 1,5 meter afstand te houden. Wel is het dringende advies om nog steeds afstand te houden en dan blijft 1,5 meter de veilige afstand.


Er gelden verder geen beperkingen meer voor het organiseren van uitvaarten. Coronatoegangsbewijzen zijn niet vereist voor uitvaartcentra met een horecafunctie of andere locaties waar een uitvaartplechtigheid plaatsvindt.

Alleen wanneer de condoleance plaatsvindt in een horecalocatie die niet ook dienst doet als uitvaartlocatie gelden de regels voor de horeca. En is een coronatoegangsbewijs dus wel vereist voor iedereen vanaf 13 jaar.


Wat te doen bij overlijden én (vermoedelijke) besmetting? U kunt ons gewoon bellen op ons telefoonnummer 06-20380224. Wij zullen in dit gesprek bespreken wat de volgende stap is. Bij (vermoedelijke) besmetting door het virus in uw huishouden, overleggen we met u hoe wij persoonlijk contact met elkaar kunnen hebben, eventueel zoveel mogelijk telefonisch, via facetime of skype.


Mogen we de persoon, die is overleden aan corona, nog aanraken? Het virus kan, ook als het lichaam gekoeld wordt, tot 3 dagen overleven. Ons team dat de overbrenging en/of laatste verzorging doet, zal beschermende kleding dragen. Uit voorzorg worden handen en gezicht van de overledene extra gewassen. Als u uw dierbare aanraakt, wat heel begrijpelijk is, dan raden wij u aan om daarna uw handen te wassen met desinfecterende zeep. En het is heel erg verdrietig, maar liever geen kus meer geven.


Tot slot

Het is wellicht overbodig om te noemen, maar bent u uitgenodigd voor de uitvaart en heeft u gezondheidsklachten? Handel dan volgens de RIVM-richtlijnen en blijf thuis, zowel in uw eigen belang als in die van de nabestaanden.


Neem gerust contact met ons op als u aanvullende vragen heeft.

Laatste update: 26 september 2021


Comments


bottom of page