top of page
Zoeken

Herinnering in beeld

Het is één van mijn eerste meldingen na het afkondigen van de beperkende maatregelen. Ontreddering en verwarring bij de echtgenoot en zijn kinderen, omdat familie, vrienden en bekenden niet bij de uitvaart van mevrouw aanwezig kunnen zijn. We nemen alle opties door en de familie maakt keuzes die het dichtst bij hen staan. Opbaring in de 24-uurs kamer in het prachtige Afscheidshuis Bloemendaal, waar ruimte en tijd is voor de familie om afscheid te nemen van mevrouw. Uiteraard wordt er rekening gehouden met het maximum aantal mensen dat in de ruimte aanwezig mag zijn.

Op de dag van de uitvaart vindt er een kerkdienst in Aerdenhout in kleine familiekring plaats. Op een later moment, als de beperkingen zijn opgeheven, zal er een herdenkingsbijeenkomst zijn met allen die er nu niet bij konden zijn. Op de begraafplaats Heemstede wordt mevrouw door de dragers naar het graf begeleid. De warme zonnestralen, de bloeiende magnolia en de vogels die fluiten maken het afscheid net een beetje mooier.


Het afscheid, de verbondenheid en de sfeer worden op beeld gevangen door de lens van de afscheidsfotograaf. Hierdoor kan de familie in alle rust terugkijken naar de uitvaart. Foto’s die helpen om het verhaal te vertellen aan diegenen die er niet bij kunnen zijn en (op een later moment) met hen te delen. Het biedt troost door te blijven praten over mevrouw, herinneringen op te halen en de foto’s te kunnen tonen bij de herdenkingsbijeenkomst.


Met dank aan Gabriëlle van der Werf, afscheidsfotograaf

Comments


bottom of page