top of page
Zoeken

Goed voorbereid


Op de laatste reis …


Voor een willekeurige vakantie struinen we het hele internet af en vergelijken we alle mogelijkheden die er zijn.


Maar ons voorbereiden op de allerlaatste reis: daarover aarzelen we. En dat terwijl het ons zoveel rust kan geven om de uitvaart bijtijds voor te bereiden. Er zijn vele keuzes te maken, zoals: begraven of cremeren? Een kist, een mand of een wade? Opbaring thuis of elders? Balsemen of koeling? Afscheid in de kerk of aula? Hoe kunnen we de (klein)kinderen erbij betrekken? En wat te doen met de as na crematie? Geregeld horen we zeggen: “ach, ik merk er toch niets meer van, laat mijn nabestaanden maar beslissen”. Daarmee worden juist de nabestaanden belast in plaats van ontzorgd. Ze zijn in de periode rondom het overlijden verdrietig om het verlies van hun dierbare. Ze willen graag die laatste dagen zoveel mogelijk tijd hebben om afscheid te nemen en te rouwen in plaats van al deze, voor hen vaak moeilijke keuzes te moeten maken.


En hoe fijn is het, voor u én uw nabestaanden, om te weten wat uw laatste reis gaat kosten? Helaas kunnen wij het niet voor niets doen. We kunnen wel samen met u kijken naar het kostenplaatje. Waarom zou u voor een kist meer betalen dan nodig is? Waar kan op bespaard worden? Heeft u een uitvaartpolis die alle kosten van uw laatste reis dekt?We hebben geen standaard reisgids voor u, maar wel een “Rustament”. Een bijzonder boekje dat u op een laagdrempelige wijze leidt door de keuzemogelijkheden voor uw laatste reis en waarin u uw wensen kunt vastleggen. Uw eigen, persoonlijke reisgids.


Wilt u meer weten over wat wel en niet mogelijk is, wat de waarde is van uw uitvaartpolis(sen) of heeft u andere vragen, waarop u het antwoord wellicht niet weet maar wel wilt weten? Wij adviseren u graag en komen vrijblijvend bij u thuis, geheel kosteloos.

Opmerkingen


bottom of page