top of page
Zoeken

En toen kwam er iemand naast mij zitten...Iedereen komt in het leven vragen tegen die je raken en soms moeilijk zijn.

Het verlies van iemand die belangrijk voor je is, als je ernstig ziek bent, als je eenzaam bent of weet dat het einde nadert. Er kunnen allerlei twijfels en vragen ontstaan, een gevecht tegen de ziekte of angst voor de dood waardoor er geen acceptatie is. Of bij jonge mensen een slopend proces dat snel gaat.

Het is fijn als je die vragen met familie of vrienden kunt delen, maar soms is het gemakkelijker om dit met een ‘vertrouwde vreemde’ te doen. Een deskundig gesprekspartner biedt u daarbij ondersteuning en helpt u bij vragen over leven en dood, geloof en ongeloof, angst en vertrouwen, zaken uit het verleden, het heden en de toekomst. Alles wat u nog bezighoudt kan onderwerp van gesprek zijn.

De gesprekspartner biedt geen kant-en-klare oplossingen, maar geeft u meer inzicht in uw vragen en hoe u daar uw weg in kunt vinden. Het spreekt vanzelf dat hij/zij een beroepsgeheim heeft. Alles wat u vertelt en deelt is vertrouwelijk en mag alleen met uw toestemming worden besproken met anderen.

Voor gezinnen met een kind in de palliatieve zorg wordt er, naast de hiervoor genoemde ondersteuning, ook rouw- en verliesbegeleiding aangeboden.

Het delen van uw vragen, gedachten en gevoelens, kortom uw hart luchten, kan u helpen en rust geven.

Via ons palliatieve netwerk kunt u gebruik maken van vijf begeleidende gesprekken in Heemstede, Haarlem, Hillegom, Lisse, Bennebroek, Zandvoort, Zwanenburg, enz. Hieraan zijn voor u geen kosten verbonden zijn.

Als u behoefte heeft aan een gesprekspartner die bij u thuis of op een voor u prettige locatie met u in gesprek gaat, neemt u dan gerust contact met ons op.

Kommentare


bottom of page