top of page
Zoeken

De Amaryillis, zijn grote trotsIn 1885 begon zijn grootvader in Hillegom met het kweken van bloemen en zette in 1947 de toon voor het Bloemencorso van de bollenstreek met de allereerste corsowagen in de vorm van een walvis. Inmiddels gaat het bedrijf van generatie op generatie over.


In de periode dat meneer het bedrijf van zijn vader heeft overgenomen, introduceerde hij de bloem- en bollenteelt van amarylissen in het familiebedrijf. De amaryllis, een bolgewas uit de narcisfamilie en een echte winterbloeier, was zijn grote trots.

Toen meneer overleed was de keuze door zijn kinderen snel gemaakt: het afscheid vindt plaats in de (bloemen)kas in Hillegom en de amaryllis mag hier niet ontbreken. De kas werd opgeruimd, schoongemaakt, opnieuw ingericht, meubilair en catering werden ingehuurd en de bloemen van de amarylissen werden met warmte versneld tot bloei gebracht. Amarylissen van mini tot grootbloemig, mooi dieprood, verwerkt in de rouwbloemstukken en in de aankleding.

Als aandenken ontvingen de belangstellenden na het afscheid een amaryllis bloembol, die rond de kerstdagen prachtig tot bloei komt en warmte en troost biedt.

Comments


bottom of page