top of page
Zoeken

Dag lieve pap...
Voor altijd in mijn hart…


Meneer is geboren op 1 april 1944. Als middelste van drie broers is hij opgegroeid in IJmuiden.


Al jong begon hij te werken bij Hoogovens, later Corus en Tata Steel. Ruim 48 dienstjaren heeft hij daar volbracht. Zijn dochter heeft daar 11 jaren van dichtbij meegemaakt, ze werkten in hetzelfde gebouw maar op een andere afdeling.


De zomers bracht hij met zijn gezin door op het IJmuiderstrand. Eerst op het kleine strand, bij familieleden die daar strandhuisjes hadden staan. Gezelligheid stond voorop, er was altijd wel iets te doen, meneer was overal voor in. Toen er geen strandhuisjes meer in de familie waren, werden de zomerse dagen doorgebracht op het grote strand van IJmuiden. Koelboxen en ligbedjes mee, er was altijd wel een bekende op het strand die even langs liep voor een praatje. Eens per jaar werden drie weken vakantie geboekt naar Ibiza, waar een mooie vriendschap werd opgebouwd met Spaanse vrienden.


Klussen zat meneer in het bloed, het was zijn hobby. In ieders beleving kon hij alles: strandhuisjes opbouwen en afbreken, keuken plaatsen, vloertje leggen, dakkapel timmeren, konijnenhok maken, schutting zetten, lekkage verhelpen. Je kon het zo gek niet bedenken. Meneer was een zorgzame en behulpzame man. Hij stond voor iedereen klaar.


In augustus werd hij ongeneeslijk ziek. Zonder klagen heeft hij zijn ziekte gedragen, met al zijn wilskracht heeft hij gevochten als een leeuw. Hij bleef positief en hield hoop tot het allerlaatste moment. Maar zijn lichaam was op, de laatste dagen waren zwaar. In de heldere momenten die hij tussendoor nog heeft gehad, maakte hij nog grapjes. In de nacht van 3 mei heeft hij zijn laatste adem uitgeblazen.


Gisteren was de uitvaart en stond ik daar, niet als uitvaartbegeleider maar als dochter van… De afgelopen maanden is de ouder-kind rol voor mij langzaam omgedraaid. Zoals hij vroeger altijd voor mij heeft gezorgd, heb ik deze periode getracht er zoveel mogelijk voor hem te zijn en te ondersteunen waar mogelijk. Na zijn overlijden heb ik hem mogen verzorgen, de uitvaart kunnen regelen en hebben we samen zijn laatste autorit gemaakt. Het moment van loslaten was aangebroken.


De mooie momenten zal ik koesteren, de pijnlijke zullen slijten. De herinneringen zullen altijd blijven, van hoe we samen waren.


Lieve pap, het is goed zo, je zit voor altijd in mijn hart.

Comments


bottom of page