top of page
Zoeken

Begrafenis HeemstedeDe Algemene Begraafplaats in Heemstede is een parkachtige, groene omgeving met een monumentale status. Naast particuliere graven en familiegraven heeft de begraafplaats ook een urnentuin en andere urnbestemmingen. Ook beschikt de begraafplaats over een binnen- en buitenaula. Voor een uitvaartplechtigheid per boot kunt u gebruik maken van de speciaal hiervoor aangelegde steiger.


De Algemene Begraafplaats heeft een bijzondere geschiedenis. Het is in 1828 ontworpen door de bekende landschapsarchitect J. D. Zocher en uniek in Nederland. Dit komt onder andere door de sfeervolle aula in art-decostijl en de architectonisch waardevolle grafmonumenten en grafkelders.


De Algemene Begraafplaats is een prachtig park voor de laatste rustplaats van dierbaren en geliefden. Het begraven van een overledene kan van maandag tot en met zaterdag.


De begraafplaats is omringd door bijzondere bomen en planten en ligt naast het wandelbos Groenendaal. Een omgeving waar historie en natuur samengaan.

Comments


bottom of page