Zoeken

Afscheid in besloten kringDoor het corona virus is ons dagelijks leven op zijn kop gezet. Er is al veel geschreven over de angst en het verdriet dat dit met zich meebrengt. Steun en saamhorigheid is waar we allemaal behoefte aan hebben. Zeker nu ineens alles anders is.

Met de aangepaste maatregelen rondom het coronavirus, ziet een uitvaart er op dit moment anders uit dan we zijn gewend. Afscheid nemen van een dierbare kan vaak niet worden gedaan zoals men graag zou willen. Wij doen er alles aan om, ondanks de beperkingen, ieder afscheid net zo waardig en bijzonder te maken. En er is meer mogelijk dan u wellicht denkt.

Zoals de uitvaart in Amsterdam van een moeder en oma die haar uitvaartwensen bij leven had vastgelegd. Iedereen zou welkom zijn bij haar afscheid en na afloop zouden alle aanwezigen met elkaar het glas te heffen om haar leven te vieren. Helaas kon deze wens niet in vervulling gaan: slechts 30 personen mogen aanwezig zijn en catering is niet mogelijk. Met de twee dochters en de zoon hebben wij de mogelijkheden besproken en kozen zij ervoor om alleen in het bijzijn van kinderen en kleinkinderen afscheid te nemen van hun moeder en oma. In de rouwkaart werd iedereen gevraagd om op de dag van de uitvaart thuis een kaarsje te branden en in gedachten bij hen te zijn.

De stoelen werden rondom hun geliefde moeder en oma geplaatst en in de meest letterlijke zin van het woord namen ze als gezin in besloten kring afscheid. De verbondenheid was groot, de sfeer was sereen en intiem. Kaarsjes brandden in vele woonhuizen, op afstand en in verbondenheid toch zo dichtbij. Een warm en ontroerend afscheid, dat noodgedwongen was ontstaan door de situatie van dit moment.

Het had eigenlijk niet mooier gekund: afscheid nemen in besloten kring.

Loft Uitvaartbegeleiding

Contact

Ieder afscheid is bijzonder en een herinnering voor altijd. Met oog voor details zet Loft zich met zorg, tijd en aandacht in voor een afscheid dat bij u en de overledene past.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Loft verzorgt uitvaarten in Heemstede, Bennebroek, Hillegom, Vogelenzang, Lisse, De Zilk, Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Haarlem, Velsen en omliggende plaatsen.
Op verzoek ook elders in Nederland.
  

In samenwerking met Bureau APS en Bloemen van Ruth

Overlijden melden of vrijblijvend een afspraak maken? Bel ons: 06 - 203 802 24
BureauAPS_Loft_Logo2.png